image

waarom ekorein

Ekorein is een multifunctionele lijn van reinigers en wetting agents en is de ultieme manier om op een groene en ecologisch verantwoorde wijze te reinigen zonder de aarde nog verder te belasten. Uitgangspunt voor de producten is de reinigende kracht die de natuur ons biedt zelf te gebruiken, door uitsluitend natuurlijke ingrediënten te verwerken in de producten. De producten bestaan uit een unieke blend van natuurlijke en duurzame grondstoffen waaronder natuurlijke zepen, plantaardige en groene surfactanten, saponinen en zeewierextracten.

De natuur biedt ons diverse ingrediënten die bijvoorbeeld als plantaardige zeep of als groene surfactant gebruikt kunnen worden. Het meest voor de hand liggende voorbeeld van een dergelijke grondstof is zeewier. Bij ruwe zee is er meestal schuim - vaak zeeschuim genoemd – op het water te zien, dat o.a. wordt veroorzaakt door allerlei stofjes in dit zeewier, die vrijkomen als het stukslaat door de brekende golven in de branding.

Tegenwoordig kan men deze stoffen die het schuimende karakter aan zeewier geven ook concentreren en opzuiveren en vervolgens toepassen in natuurlijke reinigingsmiddelen, allesreinigers, vloerreinigers, etc. Men spreekt dan vaak van groene surfactanten of biosurfactanten. De producten van Ekorein bevatten ook saponinen, stofjes met schuimende en antibacteriële eigenschappen, die in bepaalde plantensoorten voorkomen. Saponinen, ook wel eens natuurschuim genoemd, kunnen ook als een soort natuurlijke zeep gebruikt worden.

Ekorein is oorspronkelijk ontwikkeld voor de land- en tuinbouwsector, voor onder meer het reinigen van glas, schermdoek en kasconstructies in de tuinbouw. Inmiddels worden de producten breed toegepast in diverse andere sectoren als natuurlijke industriële reinigers voor het schoonmaken van vervuilde oppervlakken in o.a. restaurants, de levensmiddelen verwerkende industrie en fabrieken.

Ekorein kwaliteit

De Ekorein producten bevatten geen chemische of synthetische geur- en kleurstoffen. We gebruiken geen enzymen, aggressieve of chemische bestanddelen. Wij werken met plantaardige zeep gemaakt van olie, deels van biologisch teelt afkomstig. Al onze producten zijn volledig biologisch afbreekbaar en veilig voor mens, dier, plant en milieu.

Ekorein The Natural Solution